Onze boeren & Fryslân

FRIESBLOND Onze boeren

Onze melkveehouders uit het Hoge Noorden zijn nuchtere doeners met liefde voor hun koeien. Zo kennen zij de koeien bij naam, beschikken de dames over een zacht ligbed en koeienborstels en lopen zo vaak mogelijk buiten in de wei. Zodra het weer het toe laat gaan de staldeuren open.

Het zijn echte ondernemers waarmee wij graag samenwerken! Vanuit Friesblond vinden wij het heel belangrijk om ook de samenwerking tussen boeren te stimuleren door gezamenlijk te werken aan het landschap en het vergroten van biodiversiteit. Hierbij moet je denken aan het herstellen en in stand houden van de natuur in het Hoge Noorden. Er wordt extra aandacht besteed aan specifieke boomsoorten, houtwallen en boerenlandvogels.

We werken verder samen aan thema’s als kruidenrijke graslanden en het vergroten van de leefomgeving van kleine zoogdieren, amfibieën en insecten.
De zorg voor koe, landschap en biodiversiteit zie je dan ook terug in de afbeeldingen op onze verpakking.

7W4A1281-scaled.jpg

FRIESBLOND Echt Frysk

Het wijde landschap, zover kijken als het oog reikt: dat is Fryslân! De rust en het nuchtere zit dan ook in ons karakter.
En vooruit, een beetje eigenzinnig zijn we ook wel.

Een kaas ût Fryslân; zonder fratsen.
Dat gunnen wij jou ook. Echt Frysk!

7W4A1500-edited-1-scaled.jpg

FRIESBLOND Weidemelk

Friesblond wordt gemaakt van Weidemelk uit de oud-Friese provincies. Dit is uiteraard uit het Friesland zoals wij het nu kennen, maar komt ook uit delen van Groningen en Drenthe.

De weidemelk gaat vervolgens naar onze kaasmakerij in Heerenveen waar er heerlijke, 100% natuerlike kaas van wordt gemaakt. Kaas ût Fryslan!

Benieuwd hoe onze kaas wordt gemaakt? Klik hier.

7W4A1268-1-scaled.jpg
EDIT.00_00_04_17.Still002-edited-scaled.jpg

Smaak

7W4A1760_2-edited-scaled.jpg

Kaaspraat