Smakelijke prestaties in het Friese Heerenveen

Onze Friesblond topper Irene Schouten had een fantastisch schaatsseizoen! Afgelopen seizoen werden er helaas geen marathonwedstrijden geschaatst, maar Irene heeft zeker niet stilgezeten.

Eind oktober kwam ze voor het eerst in actie tijdens de NK Afstanden in Heerenveen. Ze scoorde hier maar liefst twee gouden medailles: op de 3000 meter en de 5000 meter.

Het EK Allround volgde in januari. De zaterdag begon met een 9e plek op de 500 meter en eindigde met goud op de 3000 meter. Op zondag volgde een 8e plek op de 1500 meter en een 2e plek op de 5000 meter. Het eindresultaat was een hele mooie zilveren medaille op het EK Allround!

De laatste twee weekenden van januari stonden voor Irene geheel in het teken van de World Cup in Heerenveen. Ook hier gingen maar liefs drie gouden en een zilveren medaille mee naar huis! Goud op de 3000 meter, de 5000 meter en de massastart en zilver bij de achtervolging.

In februari werd het schaatsseizoen met de WK Afstanden afgesloten op Valentijnsdag. Het werd een top weekend voor Irene! Ze mocht maar liefst vier keer het podium beklimmen: derde op de 3000 meter, eerste op de 5000 meter én de achtervolging en de derde plek bij de massastart.

Als hoofdsponsor zijn wij hier natuerlik supertrots op! Alle wedstrijden werden in Heerenveen gereden. Wij weten dat in Heerenveen meer moois gebeurt: Friesblond wordt daar op een steenworp afstand van het Thialf stadion, gemaakt in onze kaasmakerij. Toeval of niet ;-)?